Produkty z Gruntu

02.02.2023

Žijeme v souladu s přírodou... 

Dobrou chuť 

Kefír z Tibetské houby.



Tibetská kefírová houba je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech. Zalitím houbiček mlékem, které připomínají květák se spustí kvasný proces, čímž vznikne lahodný perlivý nápoj podobný řídkému jogurtu. Nápoj se dá dětem osladit medem, či zpestřit rozmixovaným ovocem. Kefír zajišťuje velký zdravotní přínos. Pitím dosáhnete zklidnění trávicího ústrojí. 

  • zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech
  • působí proti zácpě
  • léčí střevní mikrobiom a zmírňuje hemeroidy
  • odkyseluje organizmus
  • dokáže zlikvidovat přemnožené špatné bakterie a viry
  • výrazně stimuluje imunitní systém
  • zmírňuje jaterní komplikace
  • pomáhá snížit vysoký krevní tlak
  • pomáhá snižovat příznaky civilizačních onemocnění
  • přispívá ke snížení stresu a depresí
  • očišťuje organismus po dlouhodobém užívání ATB
  • vytváří nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny

Kombucha

Starověký léčebný nápoj zvaný Kombucha má pravděpodobně původ v Asii. Odtud putoval přes Rusko až do západní Evropy. Všude byl pokládán za chutný a zdravý nápoj s podivuhodnými léčivými účinky. Někdy se mu výstižně říká čajový kefír, ale také kombuchové víno Pití Kombuchy se stalo populární léčebnou metodou již ve dvacátých a třicátých letech minulého století v Rusku, Československu, Německu a v Rakousku. Oblíbený nápoj vzniká díky kombuchové houbě, která žije v roztoku čaje a cukru. V něm tuhý houbovitý terč postupně narůstá. 

Sirupy, čaje, marmelády, tinktury...